Top

En bra förberedelse är a och o

forberedEn grundförutsättning för en bra avflyttningsstädning görs långt innan det är dags för själva städmomentet.

Och då definierar jag en bra städning som ett tillfälle där allt flyter på enligt plan, utan några hinder. Det jag tänker på i detta avseende är helt enkelt att man gör en adekvat tömning och förstädning av bostaden innan själv flyttstädning tar vid.

Rensa ut…så är halva jobbet redan klar!

Börja med att rensa ut allt som går att rensa ut. Släng det som ska slängas – att spara en massa prylar och inredning och gammalt skit som du aldrig kommer använda och som inte har något värde, vare sig monetärt eller emotionellt: släng det.

Det är förövrigt ett stående råd för ett trivsamt, rent hem.

Var mer som Buddha

Var mer buddhistisk och förstå att det är du som äger dina prylar, det är inte dina prylar som äger dig! Du kommer inte att använda de där byxorna som du inte haft på dig de senaste två åren. (Du har ju inte ens på dig dem när du städar, eller hur?)

Gå igenom barnens leksaker noga. Släng det som är trasigt, ge bort det som är för gammalt. Bättre att det används och kommer till nytta än ligger och samlar damm på vinden. Eller ännu värre – tar upp värdefull garderobsplats i det nya boendet.

Gå också igenom alla skåp i köket och skänk bort sånt du aldrig använder – förslagsvis till Myrorna eller liknande ideella föreningar där prylarna kan komma till god nytta.

Och på samma sätt ska du nitiskt och noggrant gå igenom allt i hemmet. En sådan rensning är rena reningsbadet för själen, sparar tid vid flytten och skapar förutsättningar för en lätt och smidig flyttstädning.

Comments are closed.