Top

Om fällorna med att göra det själv

Skägget i brevlådan, foten i räxsaxen – bildliga uttryck för att beskriva en situation när man klantat sig i onödan.

Detta brukar även vara situationer som man kunde ha undvikit om man tänk efter innan man agerade.

I många avseenden kan det vara en god idé att hålla dessa bilder i minnet när du står inför valet och kvalet om du å ena sidan ska utföra din flyttstädning själv, å andra sidan anlita någon som gör det åt dig. Det finns nämligen flera fällor med att göra det själv.

Den enda fördelen med att sköta hela städningen själv är att du sparar några kronor. Vilket också förutsätter att din tid inte är värd någonting.

Riskerna med att göra det själv

Riskerna du tar är däremot flera. Det första är att du utför ett så pass dåligt jobb, att du får flera anmärkningar på din städning och kan tvingas betala för en dyr omstädning.

Det är inte helt ovanligt och brukar kallas för att ”snålhet straffar sig i längden”. Hursomhelst ska du inte underskatta hur mycket det faktiskt är att göra när det kommer till flyttstädningen. Här finns bara en enda vägledande princip: allt ska vara skinande rent, något annat duger inte. Så har du dålig städvana eller ogillar att städa, tycker vi att du noga bör överväga om det inte är bättre att betala en slant och få jobbet utfört av proffs.

En annan ”risk” har med tiden att göra. Ofta tarvar en flytt all kraft, energi och ork man mäktar med under några dagar. Det kan därför kännas minst sagt betungande att behöva avsluta allt med en superstor städning.

Faktum är att många som fått underkänt inte har orkat hela vägen ut just på grund av allt slip och släp sen tidigare. Låter du någon annan göra din flyttstädning, förslagsvis en seriös städfirma eller flyttfirma, så kan du istället fokusera på allt annat som behövs göra under flytten. Och det är en hel del bara det, eller hur?

Comments are closed.