Top

Så förbereder du dig i 5 steg inför flytten

som-maratonTänker du flyttstäda själv? Tänk om. I alla fall om du har ett stort boende.

Men tänker du nu i alla fall, trots vår uppmaning, inte betala en städfirma för att ta hand om städningen, så se åtminstone till att du får hjälp av den äkta hälften, polarna, familjen eller någon annat som vill göra en god gärning.

Här följer några andra grundregler för en bra förberedelse inför den jobbiga dagen.

1. Barnpassning!
Har du barn – boka barnvakt i god tid innan städtillfället. Var inte naiv. En flyttstädning kräver massor av tid, energi och tålamod. Det är definitivt inget tillfälle för att praktisera fokuserat föräldrarskap. Eller för att uttrycka det mer frankt: en flyttstädning är sig själv nog.

2. Ungefär som att springa maraton.
Ja. Det kanske är att överdriva en smula. Men det är faktiskt riktigt fysiskt ansträngande att genomföra en ordentlig avflyttningsstädning. Därför bör du också ladda upp som inför ett maraton: se till att du har gott om vätska, gärna dina favoritdrycker, lättillgängliga, samt näringsrik mat som är lätt att käka på stående fot: goda mackor med schysst pålägg är en personlig favorit.

3. Dressa dig bekvämt
Klä dig bekvämt och se till att du har utrymme i kläderna för manöver. En storstädning innebär alltid att du för eller senare hamnar i diverse konstiga ställningar med kroppen.

4. Peppa med din favoritmusik.
Städningen kommer att gå som en dans om du kan dansa till den. Nej, skämtåsido så vet jag ingenting som jag uppskattar mer än bra musik när jag städar. Inför flyttstädningen är det bara att ladda upp med alla dina bästa skivor och låtar, gärna up-tempo – stuff som sätter en bra rytm i din städning, varvat med mer lugna, avkopplande alster.

5. Rätt utrustning.
Mellan en flyttstädning som flyter på fint och en som krisar ihop likt en neurotisk dammråtta skiljer oftast bara utrustningen. Om du har rätt utrustning för jobbet eller inte, vill säga. Så…se till att ha det. Och vill du veta mer om vad för slags utrustning du bör skaffa dig kan du läsa det här inlägget om utrustning.

Comments are closed.