Top

Vad man brukar glömma

missarOm du tänker lösa din flyttstäd på egen hand (vilket vi råder dig att tänka igenom både en eller två gånger…) och/eller tillsammans med någon glad städhjälp i din bekantskapskrets, så kan det vara bra att utgå från ett slags steg-för-steg-lista eller checklista.

Vi kommer vidare att lägga upp vår egen checklista framöver, men så länge råder vi dig att Google runt och ladda ner en checklista från en städfirma, hyresvärd eller flyttfirma som kan betecknas som etablerad.

Det finns emellertid ett par saker som är vanligt att man ”glömmer” under städmomentet. Det ena är klassikern som alla hyresvärdar och mer professionella kontrollanter alltid kollar. Ovansidan på dörrkarmar och lister: här samlas alltid mycket damm och smuts och det är sällan man kommer ihåg att dammtorka här under en vanlig städning. Upptäcks det under inspektionen så blir det förstås anmärkning…och omstädning!

En annan sak som ofta faller i glömska är hur viktigt det är med en ordentlig fönsterputsning. Tro mig, det är en konst att putsa fönster. Och verkligen få dem skinande rena. Ett tips är att om du nu tvunget ska utföra din städning själv, så kan du låta en riktig fönsterputsfirma ta hand om denna bit.

Jag lovar, det kommer underlätta hur mycket som helst. Själv minns jag en städning i en sekelskiftsvilla med stora, maffiga fönster där själv städningen tog 6 timmar och fönsterputsningen 8 timmar. Inte kul.

Och du. Ta det lugnt. Var rädd om dig. Och tänk på att även om du inte vill betala för en flyttstädning då ”det är gratis att städa själv” så fråga dig samtidigt: vad är din tid egentligen värd? Och vad kommer det att kosta med en eventuell omstädning?

Comments are closed.