Top

Personlig assistans kontra hushållsnära tjänster – same same but different

Det är inte ovanligt att privata assistansanordnare även har städning och hushållsnära tjänster i sin, ja ”produktportfölj”.

Samtidigt är det viktigt att skilja dessa tjänster åt; inte minst eftersom det här med att jobba med personlig assistans kräver helt andra kompetenser än att jobba med städservice. Och tvärtom. Bara för att du haft yrkesvana som personlig assistent ett tag, innebär det inte att du per automatik är kvalificerad att utföra hemstädning eller flyttstädningar, eller hur?

Nåja, samtidigt finns det väl en del likheter. Båda är arbetsuppgifter som kräver god personkännedom, inte minst vad gäller att anpassa tjänsten efter personlig tycke och smak. Man jobba rju också med ”hygienfaktorer” och grundläggande behov i båda jobben.

Men det blir förstås mer än lovligt förvirrande när man tror att personlig assistans är detsamma som att städa och hålla rent hemma hos en person.

Vem som tror det?

personlig assistans äldre dam i rullstolJa, en hel del som lämnar in sin förfrågan på vår hemsida. Vi har visserligen specialiserat oss på flyttstädningar, men får även en hel del förfrågningar om vanlig städservice. Och om vi kan jobba som ett slags personliga assistenter vid behov. Ungefär som att det är frågan om samma tjänst.

Men tyvärr så ingår detta som sagt inte i de åtaganden som våra samarbetsföretag sysslar med. Vi vet. Det FINNS bolag i Göteborg som erbjuder både hushållsnära tjänster och personlig assistans, men enligt vår mening är det bättre att hålla isär dessa begrepp.

Få koll på företagen

Är du ute efter ett assistansbolag i Göteborg så titta in på denna sida: www.hittaassistansbolag.com/goteborg. Här finns så gott som alla assistansföretag i Göteborg och på Västkusten representerade.

Är du ute efter städning och hemservice, kan du lugnt lämna in en förfrågan hos oss.

Hemservice

Det kan väl avslutningsvis nämnas att vi mycket väl vet varför man blandar ihop begreppen. Att det är hela branschen för hemservice som på många sätt tangerar och påminner om arbetsuppgifter som ingår i den personlig assistansen. Men hemservice och PA är som sagt inte samma sak. Hävdar vi.

Comments are closed.