Top

Vad ska slängas, vad ska sparas?

slangasUnder riktiga storstädningar uppstår alltid frågor om vad som ska slängas och vad som ska sparas. Allra svårast brukar det vara att släppa taget om våra minnen.

Visst, det är inte meningen att vi ska göras oss av med våra minnen vid en städning. Samtidigt kan det vara en god idé att försöka skära ner på det oändliga antalet minnessaker som inte väcker några känslor och som bara står som ett slags mur mellan dig och de minnen som skänker glädje.

Här är hursomhelst ett par tips hur du kan tänka runt det här:

  • Behåll prylen/saken om den gör dig glad. Släng den om den inte gör dig glad och du inte hittar något bra skäl att behålla den. ”Kan vara bra att ha..” är inget hållbart argument. Du vet att 99,9% av alla sådana saker aldrig är speciellt bra att ha.
  • Fråga dig själv: kanske var den här saken en källa till glädje en gång i tiden, men är den fortfarande det?
  • Om det finns barn i hemmet kan du ge dem var sin minneslåda med souvenirer som du kan ha på sina rum.
  • Har barnen blivit vuxna när du ska flytta och rensa ut, så kan du skapa en låda för varje barn och samla lämpliga föremål.
  • Samla ihop saker med affektionsvärde som du sparat men inte har någon användning av. Låt barnen välja ut och dela upp det de vill ha. Sälj, skänk eller släng sedan allt som du inte vill ha.
  • Din farsas gamla myntsamling eller mammas docksamling var kanske jättebetydelsefulla för dina föräldrar en gång i tiden, men för dig kanske de inte betyder något alls. Gör dig av med dem, det är bara saker.
Comments are closed.