Top

Varför anlita någon för flyttstädning?

varforJag fick en fråga på mejl som löd ungefär ”nämn ett argument varför man ska anlita någon för flyttstädning när man kan göra det själv?”. Och det är inga problem.

Jag har faktiskt flera argument på lager nu när jag ändå är igång och för att få lite ordning och reda på dem så följer här min 4 bästa argument varför det är bättre att anlita professionell hjälp VS att göra det själv.

1. Spara tid
Denna rubrik är ganska självförklarande, eller hur? Och jag vet inte hur du resonerar, men min tid ser jag som väldigt, väldigt värdefull. Faktiskt det mest värdefulla som finns, eftersom jag aldrig kan köpa igen den, inte med alla pengar i världen. Jag tycker förövrigt också att jag alltid har för lite tid; för min familj, för mina vänner, för att göra sånt jag tycker är kul.

Och att lägga mina dyrbara timmar och minuter på att stöka med en storstädning när jag kan anlita någon att göra det, då väljer jag det sistnämnda. Det är mer än nog att göra med det andra packandet, lyftandet, bärandet och stökandet under en flytt.

2. Spara pengar
Ja, du läste faktiskt rätt. Att anlita en städfirma kan faktiskt spara dig pengar. Hur då? Jo, eftersom en betydande andel av alla städningar som utförs av privatpersoner blir underkända. En underkänd flyttstädning kan kosta dig mer än summan för att anlita en städfirma från början. Exempelvis kommer hyresvärden eller bostadsägaren att begära omstädning. Och då har hyrsvärden rätt att anlita en egen städfirma – och sedan fakturera dig kostnaden.

3. RUT
Sen Rut -avdraget infördes finns det få ekonomiska argument mot att beställa flyttstädning kvar. 50% avdrag på arbetskostnaden ( i praktiken hela kostnaden för städningen) är en betydande summa pengar, och det har aldrig varit så prisvärt och enkelt att beställa hushållsnära tjänster.

Comments are closed.