Top

Vem har lust att flyttstäda…egentligen?

gladstadareDet ska erkännas. De flesta argument varför du ska anlita någon som tar hand om din flyttstädning på den här sidan handlar om att slippa. Alltså att slippa städa; att det är ett tråkigt, trist hundgöra som är bäst att överlåta till en yrkesstädare.

Men kan det rent av vara kul att flyttastäda – eller att städa överhuvudtaget? Jag skulle faktiskt vilja påstå att det kan vara roligt. Jag kan till och med gå så långt som att påstå att det kan vara lustfyllt att städa. Och innan du dömer mig som en lallande RUT – fåne, ska jag be att få komma med några argument för denna hållning.

Lika kul som att motionera

Möjligtvis kan man jämföra med motion, löpning eller annan form av träning. Till det yttre verkar det ju ganska tråkigt, eller hur?

Jag menar, vem vill egentligen ut i skogen och springa omkring och flåsa och svettas? Men alla joggare kan vittna om att när konditionen är på topp, när musklerna svarar, när löpardojjorna är sådär lagom insprungna, ja då kan det kännas som att man flyger fram i spåret och löpningen blir till en ren njutning.

På samma vis känner jag inför städning. Det är lite som att meditera, när jag dammsuger, tvättar fönster, skrubbar badrum – då glömmer jag mig själv och världen runtomkring och jag går in i ett slags lugnt, meditativt stadium.

Själva akten att rengöra är också något som jag gillar. Det är som ett slags metafor för livet. Att göra upp. Undan med det gamla. Undan med det smutsiga. Slänga det som varit.

Rätt städprylar = mycket roligare att städa

En stor grund i att skapa lust i samband med städning, handlar om att ha rätt städprylar hemma. Enligt min mening kan och bör städprylar vara estetiska. Jag menar, hur kul är det egentligen att riva runt med de gamla kallingarna på de dammiga fönsterbrädorna eller putsa rutorna med dåligt toapapper? Inte kul alls.

All rolig städning handlar om att skapa rätt förutsättningar. Rätt städprylar, rätt medel, rätt planering – då kan det faktiskt vara kul och lärorikt att fixa sin städa på egen hand.

Comments are closed.